fbpx

Syv ting du bør tenke på før du kjøper en ny snøscooter

Hos Akrimek får vi ofte spørsmål om hvilken snøscooter en burde kjøpe og hva en bør tenke på før en kjøper en ny snøscooter. Det finnes ikke enkle svar på dette, siden det mye man må ta med i vurderingen. Derfor har vi laget en liste med de syv viktigste tingene man bør tenke på før man kjøper en ny snøscooter.

 

 1. Bruksområde

  Dette virker kanskje enkelt nok, men det er viktig at du tenker på bruksområde. Skal du kjøre mest på løyper eller i terreng? Skal du kjøre på preparerte løyper eller i ulendt terreng? Er det mange som har kjørt der før deg? forventer du mange humper, skarpe svinger og bratte bakker? Hvor du skal kjøre er en viktig ting å ta til betraktning når du skal kjøpe en ny snøscooter Har du høye krav til ytelse i tøft terreng og dårlige værforhold? Dette er ting som avgrenser søket ditt til scootere som passer deg best. Alpinas snøscootere er kraftige arbeidsmaskiner og kan betegnes arbeidshester som får jobben gjort – enten du driver med persontransport i fjellet, løypekjøring i ditt idrettslag, redningsaksjoner med Røde Kors eller varetransport i DNT-regi.

 2. Budsjett

  Det er ingen tvil om at snøscooter-kjøp er en stor investering, og i tillegg til at du trenger finansiering til selve snøscooteren, trenger du også også midler til drivstoff, hjelm, vedlikehold, reperasjon og annet tilbehør. En snøscooter er en investering, og hvor enn mye penger du legger inn i kjøpet ditt, vil du stort sett få igjen i form av bedre garantier, kraftigere motor og generelt bedre holdbarhet. Akrimkek tilbyr leasing og finansiering av snøscooter-kjøp gjennom Sparebanken Østlandet Finans.

 3. Type snøscooter

  Bruksområdet og type snøscooter er mye av det samme, men det kan ikke understrekes nok. Dersom du ønsker deg en snøscooter kun for fritidskjøring er det noe helt annet enn om du skal drive med persontransport, langkjøring eller i tøft terreng. Er motoren kraftig nok til å klatre opp kilometer etter kilometer i hardt vær eller fungerer den best på kortere turer?

 4.  Kjørestil

  Enten du kjører i løyper, aggressiv snøcrossing eller i hardt terreng, er det en rekke tekniske kriterier for hvilken snøscooter du burde velge. Hvis du kun bruker snøscooteren for å nå hytten din, vil du definitivt ikke kjøpe den samme snøscooteren som brukes i ekstrem terrengkjøring

 5. Tilgjengelig tilbehør

  Hvilket tilbehør trenger du og hvilke er tilgjengelig for ditt snøscooter-merke? Rett tilbehør kan utvide bruksområdet ditt. Akrimek har en rekke ulike typer tilbehør til våre Alpina snøscootere.

 6. Undersøk på egenhånd

  Ingen vet dine planer for snøscooteren bedre enn deg selv som kunde, og den beste måten for deg å få tak i en snøscooter for akkurat dine behov er ved å undersøke på forhånd. Se på prisforskjeller, forskjellige typer snøscootere og motorkapasitet før du blindt går til en forhandler basert på hvilke merker du har hørt om på forhånd. Det er ikke nødvendigvis slik at de største og mest kjente merkene er de beste, det betyr stort sett kun at de har mer penger å bruke på markedsføring og ikke at det garantert har bedre kvalitet enn andre mindre aktøre

 7. Ha tillit til forhandleren

  Nå har du kanskje funnet deg en forhandler eller et par ulike forhandlere du kan velge mellom. Hvis du har kommet til dette punktet er det viktig at du snakker med forhandleren du velger og spør dem om hvilket utstyr og tilbehør som kan passe deg best basert på dine behov. Det er masse ulikt tilbehør å velge mellom og det kan være lett å gå seg vill i jungelen av utstyr, og det viktigste både for forhandleren og deg selv er at du som kunde er tilfreds. Du trenger å være helt tilfredsstilt, ikke bare halvveis – Det kan du angre på i ettertid.

 

Det finnes dessverre ingen formel som tilfredsstiller enhver kundes behov, så hvis du ikke alt har bestemt deg for hvilken snøscooter du vil kjøpe – hvorfor ikke investere litt tid i å velge den snøscooteren som passer best for akkurat deg! Du må gjerne også ta kontakt med oss på telefon 917 78 884 for en snøscooterprat